Home » Jacuzzi stofzuiger: voor het verwijderen van zand uit jacuzzi

Jacuzzi stofzuiger: voor het verwijderen van zand uit jacuzzi

Heb je een jacuzzi dan is het belangrijk dat je deze schoon houdt. De meeste jacuzzi’s zijn voorzien van filters die het water grotendeel schoonhoudt. Maar naast viezigheid in het water kan er ook vuil blijven hangen op de bodem van de jacuzzi, denk bijvoorbeeld aan zand. Het zand kan niet door de filters opgenomen worden en dien je dus op een andere manier te verwijderen. De beste manier om zand uit de jacuzzi te verwijderen is dan ook door gebruik te maken van een jacuzzi stofzuiger, ook welk bekend als zwembadstofzuiger.

jacuzzi stofzuiger
Het is erg belangrijk om je jacuzzi schoon te houden, vergeet daarbij ook niet de filters!

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers en elk model is weer geschikt voor een ander soort zwembad. Op deze pagina laten we je zien welke stofzuigers geschikt zijn voor de jacuzzi en vertellen je hoe je makkelijk zand uit de jacuzzi kunt krijgen.

Hoe krijg je zand uit de jacuzzi?

Er zijn verschillende manieren hoe je zand uit de jacuzzi kunt krijgen, zo kun je de jacuzzi leeg laten lopen en hem vervolgens reinigen. Dit kun je doen met een gewone stofzuiger of gewoon met een doekje. Echter is niet de meest efficiënte manier om zand uit de jacuzzi te krijgen, zo ben je lang bezig en verspil je veel water. Het beste kun je gebruik maken van een jacuzzi stofzuiger. Zo’n jacuzzi stofzuiger kun je gewoon gebruiken terwijl het water in de jacuzzi blijft staan.

Als het ware is een jacuzzi stofzuiger gewoon een stofzuiger die je onderwater kunt gebruiken. In plaats van lucht zuigt een jacuzzi stofzuiger water op en neemt al het vuil mee, vervolgens wordt dit vuil opgevangen in de filters die in de zwembadstofzuiger zitten en vervolgens verlaat het gefilterde water de stofzuiger weer.

Welke stofzuiger voor jacuzzi gebruiken?

Er zijn verschillende zwembadstofzuigers die je kunt gebruiken voor het reinigen van de jacuzzi. Het belangrijkste is dat de stofzuiger in staat is om klein vuil als zand op te kunnen vangen. Er zijn veel waterstofzuigers die groot vuil op kunnen vangen, maar klein vuil als zand gewoon weer uitwerpen. Ook is het belangrijk dat een goede jacuzzi stofzuiger geschikt is voor moeilijkbereikbare plekken, zo dient zo’n stofzuiger voorzien te zijn van een kierenzuigmond. Hieronder hebben we enkele zwembadstofzuigers gevonden die je kunt gebruiken voor het reinigen van de jacuzzi:

1. Kokido Telsa 5

telsa 5

De Kokido Telsa 5 is ideaal voor het verwijderen van zand uit een jacuzzi. Deze jacuzzi stofzuiger is compact, makkelijk te bedienen en beschikt over een smalle zuigmond. De zuigmond is ook voorzien van een borstel waarmee je hardnekkig vuil kunt los maken en vervolgens op kunt zuigen.

2.Spa Vac Life Easy

Life Easy Vac Spa

Liever geen gedoe met een accu of batterijen? Kies dan voor deze Spa Vac van Life Easy. Dit model werkt vrij simpel en is erg effectief. Je pompt als het ware het water na binnen en het vuil blijft in het reservoir hangen. Ideaal voor het reinigen van de bodem van de jacuzzi.

Tip: Filterreiniger voor jacuzzi

Naast het stofzuigen van de jacuzzi is het ook belangrijk dat je tijdig het filter van de jacuzzi reinigt. Mocht je dit niet op tijd doen dan reinigt het filtersysteem niet meer goed en kan het verstopt raken. Bij elke Jacuzzi zit het filtersysteem weer op een andere plek, maar de meeste filters zijn het zelfde. Haal het filter eruit en spoel deze vervolgens goed schoon, zodat deze weer helemaal wit is. Ook kun je gebruik maken van de Estelle DCS automatische filterreiniger voor jacuzzi.

Het Estelle DCS automatische filter reinigersysteem werkt vrij eenvoudig. Je haalt het filter uit de jacuzzi, plaatst deze in de Estelle DCS, sluit hier vervolgens een tuinslang op aan en draait het water open. Vervolgens draait het filter automatische rond door de water straal en de waterstraal sproeit vervolgens het filter volledig schoon. Door dit regelmatig te doen hoef je blijft je jacuzzi beter schoon en hoef je minder vaak de filters van de jacuzzi te vervangen.

Estelle DCS filterreiniger voor jacuzzi

filterreiniger jacuzzi

Met deze filterreiniger jacuzzi van Estelle kun je vrij makkelijk het filter van je jacuzzi reinigen. Het enige wat je hoeft te doen is het water aansluiten op de pod, hier het filter in te plaatsen en het water aan te zetten. Vervolgens doet het apparaat automatische het werk en spuit deze als het ware het filter schoon.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *