Home » Zwembadstofzuiger merken » Intex zwembad stofzuiger

Intex zwembad stofzuiger

Intex is met name bekend van haar opzetzwembaden en luchtbedden. Maar, wist je dat Intex ook zwembadstofzuigers aanbiedt? Het merk heeft verschillende modellen in haar assortiment voor een grondige reiniging van de bodem van je zwembad. In deze merkengids vertel ik alles wat je moet weten over een Intex stofzuiger.

Verschillende soorten Intex zwembad stofzuigers

Intex verkoopt verschillende soorten zwembad stofzuigers. Zo is er een zwembadstofzuigerrobot, maar kun je ook kiezen voor oplaadbare handstofzuiger. De keuze voor een specifieke stofzuiger is afhankelijk van het soort zwembad dat je hebt. Voor ik daar meer over vertel, zet ik eerst alle verschillende Intex stofzuigers op een rij.

Intex zwembadstofzuiger oplaadbaar

intex zwembad stofzuiger
Dankzij de steel kun je de stofzuiger goed gebruiken voor het schoonmaken van de bodem van je zwembad. © Intex

Voor de wat kleinere zwembaden en jacuzzi’s biedt Intex een compacte zwembadstofzuiger aan. Deze doet een beetje denken aan een kruimeldief. Omdat deze stofzuiger oplaadbaar is, hoef je je geen zorgen te maken over een stopcontact in de buurt van het zwembad. Je kunt de stofzuiger gemakkelijk opladen via een USB-lader.

De compacte stofzuiger kun je eenvoudig verlengen met een steel die je erbij krijgt. Zo kun je vanaf de kant eenvoudig de bodem van je zwembad schoonmaken.

Intex schoonmaakborstel voor filterpomp

intex zwembad stofzuiger filterpomp
Deze stofzuiger moet je aansluiten op de filterpomp. © Intex

Heb je een stofzuiger met een filterpomp? Dan kun je ook kiezen voor de Intex schoonmaakborstel met aansluiting voor de filterpomp. Hierbij maak je eigenlijk gebruik van de kracht van de filterpomp om vuil eenvoudig van de bodem te kunnen verwijderen. De schoonmaakborstels worden verkocht in een complete set, waar je het volgende bij krijgt:

  • Schoonmaakborstel: deze kun je aansluiten op de filterpomp met een stofzuigerslang
  • Telescopische steel: hiermee kun je eenvoudig de bodem van het zwembad stofzuigen
  • Skimmernet: om eenvoudig drijvend vuil uit het water te kunnen verwijderen

Intex Zwembad robot stofzuiger

intex zwembad robotstofzuiger
De zwembad robotstofzuiger van Intex is geschikt voor grotere zwembaden. © Intex

Wanneer je een opzetzwembad hebt kun je ook kiezen voor de Intex zwembad robotstofzuiger. Deze automatische zwembadstofzuiger zorgt ervoor dat de bodem goed gereinigd wordt. De robotstofzuiger moet aangesloten worden op de filterpomp. Deze Intex stofzuiger is geschikt voor het verwijderen van zand, insecten en ander vuil.

Dankzij de lange slang (ruim 7 meter met een diameter van 38mm) is deze zwembadstofzuiger geschikt voor het gemiddelde zwembad.

Intex ZX300 bodemreiniger voor grote zwembaden

intex zx300 bodemreiniger
De Intex ZX300 is speciaal voor grotere zwembaden. © Intex

Tenslotte is er nog een robotstofzuiger voor het grotere werk: de krachtige Intex ZX300. Deze zelfstandige stofzuiger is geschikt voor zwembaden vanaf 5 meter en voor zware zandfilterpompen vanaf 6 kubieke meter. De stofzuiger wordt aangedreven door de druk van de zandfilterpomp.

Veelgestelde vragen over Intex zwembadstofzuigers

Wat is de beste Intex stofzuiger?

Het antwoord op deze vraag is afhankelijk van jouw zwembad. Heb jij bijvoorbeeld een heel groot zwembad? Dan is de krachtige Intex ZX300 de beste Intex zwembad stofzuiger. Een klein zwembad? Dan kun je deze niet gebruiken en zul je een betere keuze maken met de compacte oplaadbare zwembadstofzuiger.

Wat voor soort Intex zwembadstofzuigers zijn er allemaal?

Intex heeft op het moment van schrijven drie soorten stofzuigers. Elektrische handstofzuiger, zwembad robot stofzuigers en bodemreinigers die je aan moet sluiten op de filterpomp.

Waar kan ik Intex stofzuigers kopen?

Je ontdekt een ruim aanbod stofzuigers van Intex bij de grotere webshops. Denk hierbij aan Bol.com of Heuts.