Home » Telsa zwembadstofzuiger

Telsa zwembadstofzuiger

Een Telsa zwembadstofzuiger is één van de populaire zwembadstofzuigers op dit moment. Deze zwembadstofzuigers zijn onderdeel van het Chinese merk Kokido, dat zwembad schoonmaak hulpmiddelen ontwikkeld. Er zijn veel verschillende soorten en modellen Telsa zwembadstofzuigers, op deze pagina leggen we uit welke modellen er zijn en leggen we kort uit hoe ze werken. Onder aan de pagina vind je ook een vergelijkingstabel met de verschillende modellen.

Inhoud van dit bericht:

telsa zwembadstofzuiger
De meeste Telsa zwembadstofzuigers zijn te gebruiken in combinatie met een steel

Welke Telsa zwembadstofzuigers zijn er?

Allereerst is het belangrijk om te weten dat Kokido zwembadstofzuigers in drie verschillende soorten te verkrijgen zijn: elektrische-, hydrolyse- en robotzwembadstofzuigers. De elektrische zwembadstofzuigers zijn voorzien van een accu, zijn erg licht en zijn geschikt voor kleine oppervlaktes. De hydrolyse modellen sluit je aan op het filtersysteem, zijn vaak voorzien van een steel en zijn geschikt voor grotere oppervlaktes. De robotzwembadstofzuigers werken automatisch, zijn geschikt voor grotere zwembaden en zijn aan te sluiten op een pomp- en filtersysteem. Hieronder vind je de verschillende Tesla zwembadstofzuigers die nu beschikbaar zijn:

  • Let op: de meeste Telsa zwembadstofzuigers zijn te gebruiken in combinatie met een telescopische steel, deze is echter niet altijd inbegrepen en dien je lost te kopen. Bekijk hier een losse telescopische steel.

1. Kokido Telsa 2

telsa 2

De Telsa 2 is een elektrische zwembadstofzuiger die voorzien is van een steel, hiermee kun de bodem eenvoudig reinigen. Onder aan de zuigmond zit ook een borstel waarmee je hardnekkig vastzittend vuil mee weg kunt borstelen. Doordat dit model werkt op een accu dien je rekening te houden met een gebruiksduur van +/- 30 minuten.

2. Kokido Telsa 5

telsa 5

De Telsa 5 is een elektrische zwembadstofzuiger die geschikt is voor het reinigen van een klein zwembad. Bij de stofzuiger krijg je een steel, waarmee het reinigen van de bodem geen probleem hoeft te zijn. Wel dien je rekening te houden met de accuduur van dit model (+/- 30 min.) De stofzuiger vangt het opzogen vuil op in de opvang die voorzien is van een filter.

3. Kokido Telsa 15

telsa 15

Ook de Telsa 15 is een elektrische zwembadstofzuiger die voorzien is van een accu. Door een korte gebruiksduur is deze zwembadstofzuiger geschikt voor kleine tot middelgrote zwembaden. De stofzuiger is voorzien van een zuigmond met borstel, hiermee kun je hardnekkig vuil van de bodem losmaken en direct op zuigen.

4. Kokido Telsa 30

telsa 30

De Telsa 30 is een zwembadstofzuiger die werkt op een accu, daarom dien je rekening te houden met de gebruiksduur. Dit model wordt geleverd met verschillende zuigmonden, ideaal voor verschillende soorten oppervlaktes en dieptes. Zo krijg je bijvoorbeeld een smalle zuigmond voor het reinigen van kiertjes. Bij dit model krijg je geen telescopische steel, deze dien je dus los aan te schaffen.

5. Kokido Telsa 40

Deze Telsa 40 is geschikt voor buitenzwembaden waarin veel bladeren liggen. Zo heeft deze zwembadzuiger een grote opvangcapaciteit (6,5 liter). De stofzuiger werkt met een telescopische steel (niet inbegrepen) en kan daardoor makkelijk de bodem reinigen. Ook werkt dit model op een accu en daardoor dien je rekening te houden met een beperkte gebruiksduur.

6. Kokido Telsa 50

telsa 50

De Telsa 50 is een zwembadstofzuiger die met de hand te bedienen is. Ideaal voor het reinigen van spa’s en kleine zwembaden. Ook geschikt voor het reinigen van bijvoorbeeld opblaaszwembaden met zachte kanten. Dit model werkt op een accu en ongeveer 45 minuten lang te gebruiken.

7. Kokido Telsa 80

telsa 80

Ook de Kokido Telsa 80 zwembadstofzuiger werkt op een accu (gebruiksduur van +/- 45 min.) De stofzuiger is te bedienen met de hand, maar de bodem kun je makkelijker reinigen met een telescopische steel (niet inbegrepen). Door de wieltjes onder aan de stofzuiger kan dit model erg makkelijk over de grond rijden en is daar ook geschikt voor de wat grotere zwembaden.

8. Kokido Telsa 90

telsa 90

Deze Kokido Telsa 90 heeft veel zuigkracht en is geschikt voor het reinigen van de bodem van het zwembad. Ook kun je dit model buiten gebruiken voor het reinigen van buitenzwembaden. Zo kun je met dit model ook groter materiaal als bladeren opzuigen.

9. Kokido Super Manga

kokido super manga

De Kokido Super Manga is een zwembadrobot die platte bodems zelfstandig kan reinigen. Automatisch gaat de robot te werk en reinigt zo de bodem van het zwembad. Dit model werkt erg goed en is ook laaggeprijsd voor een robotzwembadstofzuiger.

10. Kokido Manga+ RC32 Plus

kokido manga rc32plus

Deze Kokido Manga+ RC32 Plus is een robotzwembadstofzuiger die volledig automatisch de bodem van het zwembad reinigt. De stofzuiger werkt op een accu, hierdoor kan de stofzuiger zich niet vast rijden in slangen of draden. Wel dien je rekening te houden met een gebruiksduur van zo’n 90 minuten. Ook dien je na gebruik de zwembadstofzuiger zelf ook te reinigen, omdat het opvang van de zwembadrobot niet erg groot is.

Let op: de meeste Telsa zwembadstofzuigers zijn te gebruiken in combinatie met een telescopische steel, deze is echter niet altijd inbegrepen en dien je lost te kopen. Bekijk hier een losse telescopische steel.

Hoe werken de zwembadstofzuigers van Telsa?

Het verschilt per zwembadstofzuiger hoe deze werkt, maar de meeste Telsa stofzuigers zijn voorzien van een accu. Sommige stofzuigers zijn met de hand te bedienen en sommige met een steel. De stofzuigers die met de hand te bedienen zijn, zijn geschikt voor kleine ondiepe zwembaden of voor de zijkant van het zwembad. Ook zijn de meeste zuigmonden voorzien van een zachte borstel, hiermee kun je vastzittend vuil los borstelen.

Verder zijn er ook modellen die aangedreven worden door de zuigkracht van de pomp (lees hier meer over zwembadstofzuiger op pomp). Voordeel van dit soort modellen is dat je ze lang kunt gebruiken en dat het vuil direct afgevoerd wordt naar het filtersysteem van je zwembad. Nadeel is wel dat je een filtersysteem dient te hebben. Vaak zijn de zwembadstofzuigers dan aan te sluiten op de skimmers van het zwembad.

Overzicht en vergelijking tussen verschillende modellen

Het verschil tussen de verschillende modellen Telsa stofzuigers is de bediening, de prijs en de accuduur. Ook kan er verschil zitten in de zuigkracht en grootte opvang. Hieronder hebben we de bovenstaande modellen in een tabel gezet met de daarbij behorende specificaties.

ModelBedieningMaximale accuduurAdviesprijs
Telsa 2Handmatig en met steel30 minuten€70,-
Telsa 5Handmatig en met steel30 minuten€90,-
Telsa 15Met steel40 minuten€109,-
Telsa 30Met steel30 minuten€140,-
Telsa 40 Met steel30 minuten€136,-
Telsa 50Handmatig45 minuten €133,-
Telsa 80Handmatig en met steel45 minuten€205,-
Telsa 90Met steel45 minuten€255,-
Kokido Super MangaAutomatisch50 minuten€390
Kokido Manga+ RC32 PlusAutomatisch90 minuten€288,-

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.