Home » Welke zwembadstofzuiger?

Welke zwembadstofzuiger?

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers te koop. Er zijn modellen die je aan kunt sluiten op het pompsysteem van het zwembad, stofzuigers die werken met een accu of die vacuüm zuigen doormiddel van het water uit een tuinslang. Hieronder laten we de verschillende modellen zien en lichten we de verschillen toe. Op basis van dit bericht weet jij straks welke zwembadstofzuiger het meest geschikt is voor jou!

welke zwembadstofzuiger

Verschillende soorten zwembadstofzuigers

De grootste verschillen tussen de verschillende zwembadstofzuigers is de werking en aansluiting van de zwembadstofzuiger. Ook de toepassing is van een zwembadstofzuiger is belangrijk, want wil je de stofzuiger gebruiken voor een klein opblaaszwembad dan is het niet verstandig om te kiezen voor een zwembadstofzuiger met veel zuigkracht. Hieronder vind je de verschillende zwembadstofzuigers:

  1. De zwembadstofzuiger die werkt op een accu: zwembadstofzuigers die werken met een accu zijn compact en eenvoudig te gebruiken. Vaak zijn dit soort modellen met een hand te gebruiken en ideaal voor ondiepe zwembaden. Ook goed te gebruiken voor opblaasbare zwembaden met een zachte wand.
  2. Zwembadstofzuiger op pomp: een zwembadstofzuiger die op pomp werkt is aan te sluiten op de pomp van je zwembad. Vaak werken dit soort modellen automatisch en hoef je alleen de slang op de skimmer te zetten. Dit soort modellen zijn alleen geschikt voor grotere zwembaden die voorzien zijn van een pomp en filtersysteem.
  3. Elektrische zwembadstofzuiger: deze modellen lijken het meest op echte stofzuigers en werken op het netstroom. Je moet in de buurt van het zwembad dus een stroompunt hebben. Deze modellen zijn voor alle zwembaden geschikt.
  4. Bodemstofzuiger met tuinslang: dit is de meest simpele zwembadstofzuiger. Dit model werkt op de kracht van het water en is erg efficiënt voor het verwijderen van grof vuil van de bodem.
  5. Zwembadrobot: een zwembadrobot gaat automatisch te werk en is aan te sluiten op het filtersysteem van het zwembad. De robot rijdt rondjes over de bodem van het zwembad en zuigt ondertussen het vuil van de bodem naar het filtersysteem. Ideaal voor grotere zwembaden die voorzien zijn van een pomp- en filtersysteem.

Zwembadstofzuigers vergelijken

Hierboven heb je kunnen zien welke zwembadstofzuigers er zijn en in welke situatie een model geschikt is. Wil je een stofzuiger voor opblaaszwembad dan kun je het best gebruik maken van een zwembad stofzuiger op accu. Heb je een binnen zwembad met een pomp- en filtersysteem dan kun je het best gebruik maken van een zwembad stofzuiger op pomp. In de tabel hieronder vind je een vergelijking met de verschillende modellen en daarbij vind je een zwembadstofzuiger die je daarvoor kunt gebruiken.

ModelSoortGeschikt voorAdviesprijs
Kokido Tesla 30Op accuKleine zwembaden, opblaas zwembaden€115
Zwembadreiniger van Ubbink Op pompGeschikt voor grote zwembaden met filtersysteem€150
Ubbink VacuProCleanerElektrischGeschikt voor middelgrote zwembaden€130
Sance zwembadstofzuigerOp tuinslangGeschikt voor middelgrote zwembaden€45
Zodiac Alpha 63 IQ BioRobotGeschikt voor grote zwembaden met filtersysteem€1950
In de tabel hierboven vergelijken we de verschillende zwembadstofzuigers, zo weet je welke zwembadstofzuiger geschikt is voor jouw situatie

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.