Home » Zwembad stofzuiger op accu: de voor- en nadelen

Zwembad stofzuiger op accu: de voor- en nadelen

zwembadstofzuiger op accu

Wanneer je vuil boven op het water van het zwembad ziet drijven kun je prima gebruik maken van een schepnet. Maar wat als je bodem sterk vervuild is? Dan ben je genoodzaakt om gebruik te maken van een zwembad stofzuiger. Velen haken hier af, omdat er simpelweg geen stroompunt in de buurt is van het zwembad. Toch hoeft dit niet een deal-breaker te zijn. Er zijn namelijk tal van zwembadstofzuigers die werken op een accu. In dit artikel bespreek ik de voordelen en nadelen van een zwembadstofzuiger op accu.

Wat is een zwembadstofzuiger op accu?

Als je op zoek gaat naar een nieuwe zwembadstofzuiger voor het schoonmaken van de bodem van je zwembad zul je al snel een keuze moeten maken voor een specifieke aansluiting. Zo zijn er zwembadstofzuigers die je kunt aansluiten op een tuinslang, die werken op batterijen óf die werken op een accu.

Wanneer je het zwembad in de achtertuin hebt staan is er wellicht een kans dat er geen stroompunt in de buurt te vinden is. Geen probleem, want met een zwembadstofzuiger die werkt op een accu kun je zonder gedoe met snoeren de bodem reinigen.

Voordelen van een draadloze zwembadstofzuiger

Het grootste voordeel van een zwembadstofzuiger op accu is dat hij natuurlijk draadloos is. Je hoeft geen rekening verlengsnoeren te gebruiken om bij het zwembad stroom te hebben. Daarnaast dien je bij de meeste robot zwembadstofzuigers alles rondom het zwembad weg te halen. Dit om te voorkomen dat het snoer ergens vast komt te zitten.

Nadelen van zwembad stofzuiger met accu

Waar je bij dit type zwembadstofzuiger wel rekening mee moet houden, is dat ze helemaal opgeladen moeten zijn voordat je ze kunt gebruiken. Je mag dus nooit meer vergeten om de accu op te laden. Doe je dit niet, dan kun je simpelweg niet aan de slag. En gezien de gemiddelde zwembad stofzuiger aardig wat uren nodig heeft om volledig op te laden, zul je pas de volgende dag écht goed aan de slag kunnen.

Naast het opladen heb je natuurlijk ook nog te maken met de accuduur. Waar je een robotstofzuiger met snoer uren achter elkaar zou kunnen gebruiken, heb je met een accu vaak te maken met een gebruiksduur van ongeveer een uur (de gemiddelde werktijd). Hij zal daarna weer aan de lader moeten. Niet echt geschikt voor grotere zwembaden dus, maar meer voor het kleinere werk.

Welke merken verkopen accu zwembadstofzuigers?

Er zijn diverse merken die accu zwembadstofzuigers verkopen. Bekijk hieronder een rijtje met interessante opties:

  • Intex
  • Kokido (tip: de Kokido Telsa!)

Benieuwd naar hoe een zwembadstofzuiger met accu werkt? Bekijk hieronder dan een goed voorbeeld van de compacte oplaadbare Kokido Telsa 30.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *