Home » Zwembad stofzuiger op pomp

Zwembad stofzuiger op pomp

Er zijn verschillende soorten zwembadstofzuigers, waaronder een zwembad stofzuiger op pomp. Deze stofzuigers kun je aansluiten op het pompsysteem van je zwembad. In deze blog vertellen we je hoe dit werkt, waarom dit een interessante keuze is en welke modellen er beschikbaar zijn.

zwembad stofzuiger op pomp
Sommige zwembadstofzuigers bedien je met een lange stok, maar sommige werken ook automatisch.

Hoe werkt een zwembad stofzuiger op pomp?

Een zwembad stofzuiger op pomp kun je aansluiten op de pomp van je huidige inbouw- op opbouwzwembad. Veel zwembaden zijn voorzien van een automatisch filtersysteem en om het water te filteren pompt dit systeem het water naar de filter toe, filtert het water en blaast dit vervolgens terug in het zwembad. Er zijn zwembadstofzuigers die je aan kunt sluiten op deze pomp waardoor het vuil dat bijvoorbeeld op de bodem van het zwembad ligt opgezogen kan worden. Vaak zijn dit steentjes, zand en ander materiaal dat het filtersysteem zelf niet uit het zwembad kan krijgen.

Naast het reinigen van de bodem kun je de stofzuiger ook gebruiken voor het reinigen van de wanden. Vaak zijn zwembadstofzuigers dan ook voorzien van een zachte borstel waarmee je de randen van het zwembad kunt reinigen.

Hoe sluit je de stofzuiger aan op de pomp

De meeste zwembaden met filtersysteem en pomp zijn voorzien van skimmers. Deze skimmers vind je aan de zijkant van het zwembad net aan het oppervlak van het water. Doordat de skimmers water naar binnen happen van het oppervlak wordt een deel water, maar ook vuil opgevangen. Op deze skimmers kun je dan vaak een zwembad stofzuiger aansluiten. Vaak zijn de zwembadstofzuigers voorzien van een slang en deze sluit je vervolgens aan op de skimmer.

Ook zijn er modellen die je direct aan kunt sluiten op de pomp. Let wel op dat je hiervoor een lange slang nodig hebt. De stofzuigers die je direct op de skimmers aansluit hebben een kortere slang nodig. Zie hieronder een voorbeeld filmpje van de Zapvac dit is een automatische zwembadstofzuiger die je op de pomp aan kunt sluiten.

Heeft je zwembad geen pomp heeft kun je deze modellen niet gebruiken en kun je kiezen voor de volgende modellen:

  • Zwembad stofzuiger op accu
  • Stofzuiger die je aansluit op een tuinslang
  • Of een zwembadstofzuiger op batterijen

Ook zijn er nog zwembadstofzuigers die werken met een handmatige pomp. Deze stofzuiger is vooral geschikt voor kleine en diepe zwembaden. Met dit model kan je vooral gericht te werk gaan en is niet geschikt voor grotere zwembaden of grotere matieraal.

Voordelen van een zwembadstofzuiger die je op de pomp aansluit

  1. Deze stofzuigers werken vaak automatisch: de stofzuigers die werken op de pomp gaan vaak automatisch te werk. De stofzuigermond gaat random door het zwembad heen en zuigt onder tussen de bodem. Ook zijn deze zwembadstofzuigers met een steel te gebruiken, wanneer je gericht schoon wilt maken.
  2. Meeste zuigkracht: de pomp van een zwembad heeft vaak veel zuigkracht, daarom zijn de zwembadstofzuigers die je aan kunt sluiten op de pomp vaak het meest effectief.
  3. Geen gedoe met accu’s of stroompunten:

Welke zwembadstofzuigers zijn op een pomp aan te sluiten?

Hieronder vind je een top 3 met goede zwembadstofzuigers die geschikt zijn om op een pomp aan te sluiten. Het verschilt per model hoe deze aangesloten dient te worden, zo sluit je de één direct aan op de pomp en zo kun je de ander aansluiten op de skimmers. Ook lees je per model waarom dit een goede keuze is.

1. Skooba Vac Pool cleaner

Inteline Skooba Vac Pool Cleaner

Deze Skooba Vac Pool cleaner is ideaal voor kleine zwembaden, voor bijvoorbeeld de bekende opblaas zwembaden van Intex. Je kunt deze zwembadstofzuiger direct aansluiten op het bovengrondse filtersysteem. Het voordeel van deze stofzuiger is dat deze ook zachte wanden kan reinigen. Aan de stofzuiger kun je een filterzak bevestigen, hierin wordt het grove vuil in opgevangen. De filterzak kun je in het zwembad laten liggen, zodat er geen water verloren gaat.

2. Ubbink automatische zwembadreiniger

ubbink zwembadstofzuiger

Deze zwembadreiniger van Ubbink is ideaal voor een zwembad met een filtersysteem die werkt met skimmers. Je sluit eenvoudig de slang van de stofzuiger aan op de skimmers, waarna de stofzuiger automatisch te werk gaat. De stofzuiger zuigt automatisch aan door de waterzuiging en zuigt het vuil vervolgens automatisch naar het filtersysteem. Naast dat de stofzuiger automatisch te werk gaat kun je de stofzuiger ook met de hand bedienen.

3. Bestway Flowclear AquaDrift

Bestway Flowclear AquaDrift

Deze stofzuiger van Bestway is ook geschikt voor zwembaden met een pompsysteem. Dit model kun je direct aansluiten op de skimmer of de pomp, waarna de stofzuiger als het ware over de bodem van de stofzuiger rijdt. Ondertussen zacht de robot rustig al het vuil van de bodem naar binnen richting het filtersysteem. Het voordeel van deze stofzuiger is dat deze automatisch te werk gaat en ook rustig over de bodem heen rijdt, waardoor er zo min mogelijk vuil omhoog springt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.