Home » Zwembad stofzuiger op tuinslang

Zwembad stofzuiger op tuinslang

Heeft je zwembad geen pompsysteem en heb je ook geen stroomaansluiting bij je zwembad? Dan is een zwembad stofzuiger die op de kracht van een tuinslang werkt een hele goede keuze. In dit bericht vertellen we je alles over de zwembad stofzuiger op tuinslang, hoe werkt dit, wat zijn de voordelen en welke modellen zijn er beschikbaar.

zwembad stofzuiger op tuinslang

Hoe werkt een zwembadstofzuiger met tuinslang

Een zwembadstofzuiger die op een tuinslang werkt, werkt heel eenvoudig. Je sluit een tuinslang op de zwembadstofzuiger en zet de kraan van tuinslang volledig open. Vervolgens stroomt het water door de tuinslang heen naar de stofzuiger, waarna de stofzuigermond zich als het ware vacuüm trekt en vervolgens vuil en water naar binnen zuigt. Dit vuil gaat vervolgens via een andere slang naar uiteinde, waarna deze zichzelf leegt.

Wil je alleen het grove vuil uit je zwembad filteren en het water behouden dan kun je het uiteinde in het zwembad laten liggen en hier een filterzak op plaatsen. Het grove afval komt dan vervolgens in de filterzak en het water blijft in het zwembad.

Hoe kun je een zwembad stofzuiger op de tuinslang aansluiten:

  1. Sluit de slang aan op de stofzuiger
  2. Plaats de stofzuiger in het zwembad en zorg dat alle lucht uit de stofzuiger is
  3. Doe om het uiteinde van de uitgaande slang een filterzak
  4. Draai vervolgens de waterkraan volledig open
  5. Ga vervolgens rustig heen en weer over de bodem
  6. Houdt ondertussen goed in de gaten of de filterzak niet vol raakt

Tip: Doe rustig aan en ga niet te snel heen en weer, dit zorgt ervoor dat het vuil zich sneller verspreidt in het water. Het is beter om de stofzuiger rustig door het water heen te bewegen zodat het vuil op de bodem blijft liggen.

Wat zijn de voordelen van een stofzuiger die op tuinslang werkt

Een waterstofzuiger die op tuinslang zuigt is het meest simpele zwembadstofzuiger die er is. De stofzuiger werkt gewoon op de kracht van het water en je hebt dus geen stroompunt nodig of een filterpomp van het zwembad. Doordat de stofzuiger op deze wijze werkt heeft dit model de volgende voordelen:

  • Meest goedkope zwembad stofzuiger
  • Geen stroompunt nodig of accu
  • Ook geen filterpomp nodig
  • Vrij makkelijk te installeren

Een nadeel hiervan is dat je wel een tuinslang nodig hebt en een waterkraantje dicht bij het zwembad.

Welke modellen zwembad stofzuigers zijn er en wat is het verschil

Het grootste voordeel van deze zwembadstofzuigers is dat ze laaggeprijsd zijn. Wel is het belangrijk om te weten dat je voor deze wijze van schoonmaken ook een tuinslang nodig hebt. Deze tuinslang is vaak niet inbegrepen en dien je dus los aan te schaffen. Hieronder hebben we verschillende modellen van verschillende merken op een rij gezet, vervolgens vind je de verschillen van deze modellen in de onderstaande tabel.

1. Bodemstofzuiger Micro Vac

bodemstofzuiger micro vac

Deze bodemstofzuiger van Micro Vac is ideaal wanneer je zwembad geen pomp heeft. Je kunt deze module gewoon aansluiten op een tuinslang. Aan de bovenzijde plaats je het filterzak, deze knoop je eromheen. Vervolgens komt het grove vuil terecht in de filter. Let wel op dat de steel van deze module er niet bijgeleverd wordt.

2. Sance zwembadstofzuiger

Sance zwembadstofzuiger

Deze Sance zwembadstofzuiger wordt geleverd met alles wat je nodig hebt inclusief steel. Ook krijg je bij deze set een net waarmee je drijvend vuil uit het water kunt halen, handig voor bladeren. Vervolgens kun je met de zuigmond de bodem reinigen. Ook hierbij kun plaatst je de filter op het uiteinde waarin al het vuil komt.

Zwembad stofzuiger op tuinslangOnderdelenPrijs
1. Bodemstofzuiger Micro VacStofzuigermond en filter€16,00
2. Sance zwembadstofzuigerStofzuigermond, steel, net en filter€44,95

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *